Sla navigatie over

 

eHealth

eHealth is een verzamelbegrip waarmee de inzet van communicatietechnologie en internet in de zorg wordt bedoeld. Voor de toepassing van eHealth worden verschillende technieken gebruikt, zoals internet en robots.

 

Voorbeelden van eHealth toepassingen zijn:

  • zorg-op-afstand
  • online therapie
  • apps voor smartphones
  • zorgportalen
  • domotica
  • robotica

 

eHealth is niet meer weg te denken uit de zorg. De verwachtingen zijn hooggespannen. Met behulp van eHealth kan de zorg goedkoper, efficiënter en patiëntgerichter worden. Er wordt al jaren in binnen- en buitenland onderzoek verricht naar de effecten van eHealth en de manier waarop eHealth een plek krijgt in de zorg voor patiënten.

Zorgbelang Noord-Holland ziet de voordelen van eHealth en vindt het belangrijk dat het gebruik ervan gestimuleerd wordt.

Natuurlijk moet hierbij de patiënt centraal staan en moet de kwaliteit van zorg gewaarborgd blijven. Het doel van Zorgbelang Noord-Holland is patiëntparticipatie stimuleren bij de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van eHealth toepassingen. Dat doen we in aparte projecten, maar ook binnen projecten die niet primair over ehealth gaan.

 

Eigen platform

Zorgbelang Noord-Holland heeft samen met de andere Zorgbelang-organisaties in Nederland een eigen sociaal netwerk: www.deeljezorg.nl. Dit is een community voor iedereen die graag met anderen in contact wil komen om informatie en gedachten uit te wisselen over de zorg.

 

U leest in dit dossier meer over:

Pagina afdrukkenTip 'n ander