Sla navigatie over

 

Wettelijke basis voor ondersteuning van inspraak door patiŽntenorganisaties

Zorgbelang Nederland, NPCF en Per Saldo hebben gezamenlijk een brief en een notitie met achtergrondinformatie gestuurd aan de leden van de vaste Kamercommissie van VWS met het verzoek om de ondersteuning van inspraak door patiëntenorganisaties in de Wmo 2015 vast te leggen.


22 april 2014 | Lees verder

NZa verdoezelde slechte cijfers ziekenhuizen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in de jaarlijkse analyse van de ziekenhuissector, cijfers over verliezen van de ziekenhuizen uit het rapport geschrapt. Het is één van de zaken die uit het dossier van klokkenluider Arthur Gotlieb naar voren zijn gekomen. Gotlieb pleegde begin dit jaar zelfmoord.


Utrecht, 17 april 2014 | Lees verder

'Stel nieuwe zorgwet uit'

Voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), heeft de vaste Kamercommissie van VWS in een brief gevraagd om uitstel voor de overheveling van taken van het Rijk naar de Zorgverzekeringswet.


 


Utrecht, 14 april 2014 | Lees verder

'Voorlichting medicijnuitgifte onvoldoende'

Apothekers geven patiënten nog te weinig mondelinge informatie bij de uitgifte van nieuwe medicijnen. Meer dan de helft van de mensen die in 2013 en 2014 een nieuw medicijn kregen, hadden geen of geen volledig gesprek over de werking, bijwerkingen en het medicatieoverzicht.


Utrecht, 14 april 2014 | Lees verder

Eigen regie in de GGz

Cliënten vinden het steeds belangrijker om de eigen regie op hun leven en de zorg die ze krijgen, te (her)nemen. Tegelijkertijd vragen de veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg steeds meer eigen regie van de cliënt zelf.


Utrecht, 11 april 2014 | Lees verder

Jaarlijks 21 claims na medische blunders

 


Het verkeerde been afzetten of een liesbreukoperatie aan de verkeerde kant, het komt nog steeds voor volgens het Algemeen Dagblad van 4 april.


Utrecht, 4 april 2014 | Lees verder

Farmaceuten betalen 33 miljoen aan artsen

Nederlandse artsen hebben in 2013 voor zo'n 33 miljoen euro verdiend aan bijbanen in de farmaceutische industrie. Dat is een lichte stijging ten opzichte van 2012. Dit heeft de stichting Gedragscode Geneesmiddelenreclame (CGR) bekend gemaakt.


Utrecht, 4 april 2014 | Lees verder

Gemeenten in problemen door decentralisaties

Diverse gemeenten in het noorden, oosten  en zuiden van Nederland komen in de problemen door de overheveling van zorgtaken door het Rijk naar de gemeenten. dat schrijft de Volkskrant vandaag naar aanleiding onderzoek door het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (King).


Utrecht, 28 maart 2014 | Lees verder

Huisartsen slaan alarm over ouderen

Huisartsen in Nederland slaan alarm over ouderen die steeds langer thuis moeten blijven wonen. Ze eten en drinken slechter, zijn depressiever, verwarder en vereenzamen. Dat meldt het NOS Journaal.


Utrecht, 21 maart 2014 | Lees verder

Wet langdurige zorg gepresenteerd


Staatssecretaris Van Rijn van VWS heeft het wetsvoorstel voor de Wet Langdurige Zorg naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze wet komt in de plaats van de AWBZ en gaat gepaard met overdracht van een aantal taken naar de gemeenten en zorgverzekeraars.Utrecht, 12 maart 2014 | Lees verder


 
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  
Pagina afdrukkenTip 'n ander