Sla navigatie over

 

'Voorlichting medicijnuitgifte onvoldoende'

Apothekers geven patiënten nog te weinig mondelinge informatie bij de uitgifte van nieuwe medicijnen. Meer dan de helft van de mensen die in 2013 en 2014 een nieuw medicijn kregen, hadden geen of geen volledig gesprek over de werking, bijwerkingen en het medicatieoverzicht.


Utrecht, 14 april 2014 | Lees verder

'Stel nieuwe zorgwet uit'

Voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), heeft de vaste Kamercommissie van VWS in een brief gevraagd om uitstel voor de overheveling van taken van het Rijk naar de Zorgverzekeringswet.


 


Utrecht, 14 april 2014 | Lees verder

Eigen regie in de GGz

Cliënten vinden het steeds belangrijker om de eigen regie op hun leven en de zorg die ze krijgen, te (her)nemen. Tegelijkertijd vragen de veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg steeds meer eigen regie van de cliënt zelf.


Utrecht, 11 april 2014 | Lees verder

Farmaceuten betalen 33 miljoen aan artsen

Nederlandse artsen hebben in 2013 voor zo'n 33 miljoen euro verdiend aan bijbanen in de farmaceutische industrie. Dat is een lichte stijging ten opzichte van 2012. Dit heeft de stichting Gedragscode Geneesmiddelenreclame (CGR) bekend gemaakt.


Utrecht, 4 april 2014 | Lees verder

Jaarlijks 21 claims na medische blunders

 


Het verkeerde been afzetten of een liesbreukoperatie aan de verkeerde kant, het komt nog steeds voor volgens het Algemeen Dagblad van 4 april.


Utrecht, 4 april 2014 | Lees verder

Gemeenten in problemen door decentralisaties

Diverse gemeenten in het noorden, oosten  en zuiden van Nederland komen in de problemen door de overheveling van zorgtaken door het Rijk naar de gemeenten. dat schrijft de Volkskrant vandaag naar aanleiding onderzoek door het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (King).


Utrecht, 28 maart 2014 | Lees verder

Huisartsen slaan alarm over ouderen

Huisartsen in Nederland slaan alarm over ouderen die steeds langer thuis moeten blijven wonen. Ze eten en drinken slechter, zijn depressiever, verwarder en vereenzamen. Dat meldt het NOS Journaal.


Utrecht, 21 maart 2014 | Lees verder

Wet langdurige zorg gepresenteerd


Staatssecretaris Van Rijn van VWS heeft het wetsvoorstel voor de Wet Langdurige Zorg naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze wet komt in de plaats van de AWBZ en gaat gepaard met overdracht van een aantal taken naar de gemeenten en zorgverzekeraars.Utrecht, 12 maart 2014 | Lees verder

CliŽntenparticipatie in Wmo 2015

Staatssecretaris van Rijn heeft het nieuwe wetsvoorstel voor de Wet maatschappelijke ondersteuning half januari naar de Tweede kamer gestuurd. Zorgbelang Nederland heeft de Kamer gevraagd om aandacht voor cliëntenparticipatie in het wetsvoorstel. Zie brief aan de Tweede Kamer d.d. 13 februari 2014. Twee zorgpunten worden daarin toegelicht: 


5 maart 2014 | Lees verder

Afspraken over toekomst cliŽntondersteuningDe ondersteuning van cliënten moet ook na de drie decentralisaties gewaarborgd zijn. Dat is de strekking van de afspraken die het ministerie van VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en MEE Nederland eind februari bekendgemaakt hebben.


Utrecht, 7 maart 2014 | Lees verder


 
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  
Pagina afdrukkenTip 'n ander